Kuřecí hrnec - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 kg kuřete, 4 dl červeného vína, 1 dl bílého vína, 2 lžíce másla, 4 dkg slaniny, 16 šalotek, mrkev, 1/4 celeru, 20 dkg žampiónů, zelená petrželka, 2 stroužky česneku, bobkový list, tymián, majoránka, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, 3 lžíce koňaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 2 housky nakrájené a osmahnuté
Porce kuřete opečeme v kastrolu na másle, osolíme, opepříme, pokapeme koňakem a flambujeme. Přidáme kostičky slaniny, prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer, bobkový list, tymián, majoránku, strouhaný muškátový oříšek, podlijeme bílým vínem, posypeme sekanou petrželkou a nakrájenými žampióny a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
Porce kuřete vyjmeme, podlijeme červeným vínem a nepřiklopené necháme 10 minut provařit. Přidáme máslovo-moučnou kuličku, kuřecí porce a krátce povaříme. Posypeme osmahnutou houskou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka