Kuřecí birjání - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře,
Marináda: 1/4 l bílého jogurtu, 1 lžíce jemně nakrájené cibule, 1/2 lžičky zázvoru jemně nakrájeného máčeného nebo špetka mletého, 2 stroužky česneku, 1 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky máku, 1/2 lžičky drcených mandlí,
Na opékání: 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, 6 zrnek kardamomu, celá skořice
Kuře naložíme na dvě hodiny do marinády ze všech přísad. Na tuku dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku, hřebíčky, kardamomová zrnka a kousek celé skořice. Přidáme rozkrájené kuře i s marinádou a dusíme, dokud není maso měkké. Uvaříme sypkou rýži a do většího hrnce klademe na sebe vždy vrstvu masa se šťávou a vrstvu rýže tak, aby navrchu byla vrstva rýže. Utěsníme pokličkou a v troubě ještě krátce zapečeme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka