Kuře zapečené v rýži s vejci a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 šálky vařené nebo dušené rýže, 25 dkg kuřete nebo slepice, 2 lžíce oleje, sůl, 1 šálek vývaru z bujónové kostky, 1 šálek okapaného sterilovaného hrášku, 5 vajec, 5 dkg tvrdého sýra na strouhání, zelená petrželka, tuk na vymazání
Tento pokrm připravujeme obvykle ze zbytků dušeného, pečeného nebo vařeného drůbežího masa. Dušenou rýži promícháme s nadrobno nakrájeným drůbežím masem osmaženým na oleji. Přidáme hrášek, trochu podlijeme vývarem a vše krátce podusíme. Vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy nebo pekáčku, povrch polijeme rozšlehanými vejci a hustě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě, až vejce ztuhnou. Pak pokrm zdobíme rozsekanou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka