Kuře Tikka - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 kuřecí prsíčka, 1 lžíce mletého zázvoru, 4 stroužky česneku, 4 lžíce citrónové šťávy, 2.5 dl bílého jogurtu, 4 lžíce oleje, 2 lžičky chilli, 2 cibule, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř, citrón na ozdobu
V mixéru smícháme zázvor, rozdrcený česnek, polovinu jogurtu a citrónové šťávy a dobře rozmixujeme. V misce smícháme vzniklou směs, 3 lžíce oleje, zbytek jogurtu, sůl a chilli koření a v této směsi kuřecí maso nakrájené na kousky dobře obalíme. Necháme marinovat hodinu. V další misce smícháme cibuli nakrájenou na kolečka, zbytek oleje, sůl, mletý kmín a zbytek citrónové šťávy. Na plech dáme vrstvu cibule a v rozpálené troubě ji 10 minut ogrilujeme. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmažíme kuře. Na talíře dáme grilovanou cibuli, na ní dáme kuře, posypeme petrželkou a ozdobíme kolečky citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka