Kuře Sydney - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 5 dl ananasové šťávy, 2 dl bílého vína, 15 dkg ananasu, 30 dkg banánů, máslo, sůl, mletý bílý pepř
Kuře se očistí, vykuchá, opláchne a nechá okapat. Potom se naloží na několik hodin do směsi šťávy z ananasu (možno použít i šťávu z ananasového kompotu) a bílého vína. Před přípravou pokrmu se kuře vyjme, nechá se okapat nebo se osuší utěrkou, osolí, opepří a upeče na másle do měkka. Během pečení se mírně přelévá zbylou směsí ananasové šťávy a vína. Pak se kuře vyjme a zbylá šťáva se povaří, aby poněkud zhoustla, přidá se do ní na kousky krájený ananas (i konzervovaný), banány a vše se znovu krátce podusí. Jednotlivé porce kuřete se přelévají při podávání šťávou s ovocem.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka