Kuře Sonora - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, 1 cibule nakrájená nahrubo, 10 stroužků česneku, 2.5 dl kuřecího vývaru, 1 dl pomerančové šťávy, 1 lžička citrónové šťávy, špetka mleté skořice, sůl, mletý pepř
Troubu rozpálíme na 200°C. Kuře pomažeme olejem a máslem, osolíme a opepříme. Dovnitř kuřete dáme nakrájený pomeranč, cibuli a polovinu neoloupaných stroužků česneku. Kuře dáme do vymazaného pekáče a pečeme 15 minut. Kuře otočíme na stranu, přidáme zbytek česneku, teplotu snížíme na 170°C, a za občasného podlévání a otáčení pečeme další hodinu. Mezitím si v menší misce smícháme vývar, pomerančovou a citrónovou šťávu a skořici. Hotové kuře vyndáme a držíme v teple. Odstraníme pomeranč, ale cibuli a česnek dáme spolu se zbylou šťávou do mixéru a rozmixujeme do jemna.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka