Kuře smažené v omáčce Villeroi - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 kuřata, sůl, strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání,
Omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 3/4 šálku žampiónů nebo malých hříbků, 1 lžička másla, 2 vejce, zelená petrželka, 5 dkg šunky
Menší kuřata rozpůlíme a v osolené vodě je do poloměkka uvaříme. Pak oddělíme křidélka a stehýnka a nastříháme na porce, které pokud možno vykostíme.
Příprava omáčky: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a vymícháme do hladka na hustší kaši. Žampióny podusíme na másle s petrželkou, osolíme je a přidáme do povařené jíšky. Přimícháme žloutky, usekanou šunku, přisolíme a okořeníme. V této omáčce obalíme porce a necháme je položené na talířích zaschnout. Pak je obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a smažíme. Hotové položíme na papírové ubrousky k okapání a po urovnání na mísu je pokropíme rozehřátým máslem. Zdobíme dílky citrónu a snítkami petrželky.
Příloha: opékané brambory, malé vařené, sypané petrželkou, smažené lupínky či hranolky, saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka