Kuře se žampióny - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 velké kuře, 50 dkg žampiónů nakrájených na plátky, 1 malá cibule, 1 dl smetany, 1 dl sherry, 1 lžička estragonu, sůl, mletý pepř
V hluboké pánvi rozpálíme máslo a olej. Osolené a opepřené kousky kuřete (2 na porci) položíme na pánev kůží dolu a opékáme na středním plameni po obou stranách asi 12 minut nebo až je kuře hotové. Hotové kuře přeneseme na talíř. Z pánve odstraníme většinu tuku, přidáme žampióny a vaříme je asi pět minut, až pustí šťávu. Zvýšíme plamen na maximum a opečeme je do zlatova. Hotové žampióny přeneseme do misky. Na mírném plameni opečeme krátce cibulku nasekanou nadrobno, přidáme kuře, nalijeme smetanu, sherry a přidáme estragon. Přikryjeme pokličkou a 20 minut vaříme. Přidáme žampióny a vaříme dalších 15 minut. Hotové kuře a žampióny přendáme na talíře. Pánev rozpálíme a mícháme omáčku tak dlouho, až zhoustne, asi 5 minut. Hotovou omáčku nalijeme na kuře a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka