Kuře se zelenou cibulkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře rozporcované, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 4 lžíce oleje, 8 naťových cibulek, 3 lžíce mletého zázvoru, 2 lžičky octa, 1 lžička sójové omáčky, sůl, mletý pepř
Do hrnce dáme kuře, sůl, pepř a zalijeme vodou, aby kuře bylo ponořené. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Plamen snížíme na minimum a dusíme 40 minut. Hrnec sundáme z ohně a necháme vychladnout. Kuře vyndáme, vykostíme a rozkrájíme na malé kousky. V misce smícháme sůl, pepř, olej, zázvor, sójovou omáčku a ocet, dobře promícháme a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce. Kuřecí maso přeneseme na talíře, polijeme omáčkou a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka