Kuře se špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg vykostěného kuřete, 40 dkg šunky, 40 dkg čerstvého špenátu, olej, sůl, moučkový cukr, 1 dl desertního vína, 1 dl sójové omáčky, glutasol, 5 feferonek, 1 lžička škrobové moučky, mletý zázvor
Vykostěné maso z kuřete rozkrájíme na 24 kousků. Ze sójové omáčky, vína, cukru, glutasolu, zázvoru a sekaných feferonek připravíme směs, ve které kuře marinujeme 20 minut s přidáním soli. Důkladně opraný špenát spaříme na cedníku horkou vodou a necháme okapat. Kuře uvaříme v marinádě. Na pánev nalijeme 1/2 dl oleje, necháme jej rozehřát a osmahneme na něm plátky šunky a listy špenátu. Přidáme maso, směs podusíme tak, aby se nepromíchala. Zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a opatrně přendáme na teplou mísu. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka