Kuře s puškvorcem a vínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg kuřete, 4 dkg másla, 8 dkg slaniny, 4 cibule, 25 dkg žampiónů, 2 lžíce brandy, 1/2 l červeného vína, sůl, mletý pepř, 1 lžička tymiánu, 2 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 3 dkg mletého puškvorce, 6 dkg másla
Kuře rozdělíme na 4-8 porcí. Opečeme je ze všech stran na másle s drobně nakrájenou slaninou. Pak kuře vyjmeme, dáme stranou a na másle se slaninou opečeme hrubě nakrájenou cibuli a žampióny. Na ně uložíme opečené porce kuřete, polijeme brandy, zapálíme a hned podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přidáme tymián, bobkové listy, česnek (lisovaný). Dusíme pod pokličkou 1/2 - 3/4 hodiny. Pak přidáme mletý puškvorec utřený s máslem, necháme chvíli pomalu podusit. Vyjmeme bobkový list, popříp. dosolíme. Měkké porce kuřete přelijeme šťávou a podáváme s rýží nebo těstovinami.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka