Kuře s fazolkami - recept cpt. Cooka
4 porce: 70 dkg kuřete, olej, 1 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 2 cibule, glutasol, 5 lžic sójové omáčky, mletý pepř, sůl, 50 dkg fazolových lusků, 1 sklenka desertního vína
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a promícháme s částí škrobu, vejcem, solí a špetkou glutasolu. Čerstvé fazolky uvaříme a překrájíme na kousky asi 1.5 - 2 cm dlouhé. Cibuli nakrájíme na drobno. Na oleji prudce opečeme maso a necháme na sítě okapat. V oleji od opékání krátce osmahneme cibuli, přidáme fazolky a maso a mírně podusíme (dbáme, abychom nepomačkali fazolky). Okořeníme a zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, vína a zbytku škrobu, povaříme a podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka