Kuře s falešnou mušlovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 1.5 lžíce másla, 2 lžíce slaniny, 2 lžíce kořenové zeleniny, 1 menší cibule, 1 lžička hladké mouky, citrón, 1 dl bílého vína, sůl, 1/2 lžičky sardelové pasty, 1 dl kysané smetany
Kuře rozdělíme na menší kousky a osolené opečeme na másle po obou stranách. Pak přidáme drobně pokrájenou zeleninu, cibuli, pokrájenou slaninu a vše osmahneme. Pak mírně podlité vývarem a vínem dusíme do měkka. Hotovou šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a necháme povařit. Zamícháme do šťávy sardelovou pastu a smetanu. Necháme přejít jedním varem. Po odstavení z ohně zakapeme citrónovou šťávou.
Příloha: nočky
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka