Kuře s dřínkovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg kuřete, sůl, 5 dkg másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička sušené bazalky, 4 zrnka celého pepře, 4 zrnka nového koření, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 20 dkg vypeckovaných dřínků, 5 dkg rozinek, 5 dkg mandlí, 1 lžička hnědého přírodního cukru
Kuře rozdělíme na 4 - 8 porcí, opečeme na másle, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou udusíme doměkka. Porce kuřete vyjmeme a dáme stranou. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a rozšleháme s vývarem. Pak přidáme protlak, koření a vaříme 15 minut. Vyjmeme celá koření, přidáme dřínky, oprané rozinky, pokrájené mandle, povaříme ještě 10 minut. Dochutíme cukrem a solí, porce kuřete v omáčce prohřejeme. Podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka