Kuře s citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 5 dkg másla, sůl, 2 stroužky česneku, 1  cibule, 3  citróny, mletý pepř, mletá paprika, 3 lžíce oleje, 2  jablka, 2  rajčata
Očištěné vykuchané kuře rozdělíme na 6 porcí, které nasolíme, opepříme a na másle opečeme po obou stranách. Oloupaný česnek utřeme se solí, přidáme ustrouhanou cibuli, vylisovanou šťávu z citrónů, kousek jemně ustrouhané kůry a olej. Touto marinádou potřeme a podlijeme kuře v hlubší nádobě, zakryjeme pevně poklicí a udržujeme na mírném ohni. Kuře podušené v této směsi získá výbornou citrónovou příchuť. Podáváme je se zeleninovou rýží (rýže s hráškem, rýže s mrkvičkou a petrželí) nebo s opékanými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka