Kuře s cibulí - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, mletý zázvor, 60 dkg cibule, olej, glutasol, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, špetka chilli, sůl, 1 dl desertního vína, 1 šálek vývaru z masoxu
Vykostěné kuře nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, polovinou škrobu a vejcem. Necháme odležet. Potom maso na oleji prudce opečeme. Na druhé pánvi zpěníme na oleji zázvor, přidáme hrubě krájenou cibuli, osmahneme ji a vmícháme maso a chilli koření. Podlijeme větší částí vývaru, podusíme a zalijeme zálivkou připravenou z vína, trošky vývaru, zbytku škrobu a glutasolu. Opět krátce podusíme a podáváme s rýží.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka