Kuře s bílými fazolemi - recept cpt. Cooka
4 porce: 80 dkg vykostěného kuřete, 60 dkg vařených bílých fazolí, 1 pórek, 3 stroužky česneku, 1 sklenka desertního vína, 5 lžic sójové omáčky, glutasol, 2 lžíce škrobové moučky, 6 rajčat, zelená petrželka, špetka moučkového cukru
Kuře nakrájíme na 24 kousků, dáme do mísy a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme špetku glutasolu, cukr, sůl a směs necháme odležet. Vařené fazole prohřejeme na pánvi s vínem, přidáme česnek, na čtvrtky krájená rajčata zbavená semen, sůl, glutasol a spojíme máčeným škrobem. Krátce povaříme. Kuře necháme okapat a prudce na oleji opečeme, zalijeme marinádou a ještě podusíme. Na míse podáváme tak, že vytvoříme z fazolí věnec a doprostřed rozložíme maso. Přelijeme výpekem a ozdobíme petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka