Kuře po slovácku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 větší kuře, 15 dkg másla, 2 dl šlehačky, 1 dl mléka, 5 dkg mandlí, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl bílého vína, sůl
Kuře nasekáme na porce, osolíme, okořeníme mletým zázvorem a necháme v chladničce odležet. Odleželé maso opečeme po obou stranách na másle v rendlíku. Po opečení maso vyjmeme, do výpeku vložíme na hrubo nastrouhanou zeleninu, podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme zpět opečené porce kuřete a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, pokud je konzistence příliš hustá, mírně zředíme mlékem, povaříme, dochutíme citrónem a bílým vínem. Porce kuřete přeléváme omáčkou a sypeme na nudličky nakrájenými a opraženými mandlemi. Vhodná příloha jsou máslové noky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka