Kuře po indicku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 1 cibule, 2 mrkve, celer, 3 zrnka celého pepře, 3 l vody,
Omáčka kari: 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1 jablko, 2 lžičky karí koření, 2 lžičky škrobové moučky, 1 l vody, bujón (masox), 1 šálek smetany
Vykuchané, očištěné kuře dáme do hrnce, přidáme zeleninu, sůl a koření a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Pak je nakrájíme na porce a prohřejeme v omáčce.
Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme jablko a kari koření. Zahustíme škrobovou moučkou a zředíme vodou s masoxovou kostkou. Dobře provaříme, až omáčka zhoustne, pak ji ochutíme smetanou, kterou už jen necháme vzkypět, ale nevaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka