Kuře po chalupářsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 5 dkg tuku, 1 dl vody,
Marináda: 3 lžíce oleje, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička worcestrové omáčky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky moučkového cukru, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Do oleje přidáme kečup, rozšleháme, přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě pečeme za občasného přelévání šťávou a dolévání vody. Dopékáme odkryté.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka