Kuře po gruzínsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička karí koření, 1 lžička grilovacího koření, 3 lžíce oleje, 1 cibule, vývar z masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, několik lžic bílého vína, zelená petrželka
Kuře naporcujeme, osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a grilovacího koření. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, zmírníme oheň, přidáme protlak a dusíme doměkka, dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno. Podáváme s brambory sypanými petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka