Kuře po břeclavsku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 1 kuře, vepřové sádlo, 2 větší cibule, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 2 dl kysané smetany, 1 mrkev, kousek celeru, 2 nakládané okurky, 1 lžíce mleté papriky, divoké koření (směs Divočina), sůl, 3 feferonky, máslo
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na rozpuštěném sádle. Přidáme sladkou papriku, kečup, velmi krátce osmahneme, mírně podlijeme, přidáme najemno nasekané feferonky a divoké koření. Do základu dáme předem očištěné, naporcované a osolené kuře, přikryjeme poklicí a na plotně nebo v troubě dusíme. Celer a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a ve slané vodě je uvaříme (vývar můžeme používat na podlévání). Dušené kuře vyjmeme ze základu, smetanu smícháme s hladkou moukou, vlijeme do základu, dobře rozšleháme a asi 20 minut povaříme. Pak omáčku scedíme, vložíme do ní vařenou zeleninu a na nudličky nakrájenou sterilovanou okurku, předem prohřátou na másle. Dochutíme a podáváme s jemnými knedlíky.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka