Kuře po alžírsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, 28 dkg sójových bobů (nebo hrachu, v Alžíru dávají cizrnu), 3 lžíce oleje, 3 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté skořice, vývar z masoxu, 2 žloutky, citrón
Luštěniny namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Kuře naporcujeme, zprudka po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, skořici, podlijeme vývarem a dusíme spolu s luštěninami doměkka. Měkké maso vyjmeme, ke šťávě přidáme mimo plotnu žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zředíme dle potřeby vývarem, dáme na plotnu, dokořeníme a prohřejeme, ale už nevaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka