Hrachová z mladého hrášku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg hrachových lusků, 1 l vody nebo vývaru s masoxem, 1/4 l mléka, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, sůl, žemle, 10 g tuku
Lusky zbavíme postranních vláken, nakrájíme je na menší kousky a dáme na tuk dusit. Dbáme, aby lusky nezhnědly, jen se osmahly, necháme je změknout, potom zaprášíme moukou, podlijeme vodou a mlékem a povaříme. Měkké lusky prolisujeme sítem. Můžeme také lusky vyloupat a zvlášť vařit slupky, které prolisujeme, a hrášek přidat do polévky až na konci varu. Hotovou polévku dochutíme solí a doplníme na kostičky pokrájenou, osmaženou žemlí.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka