Kuře pečené po maďarsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kuře, sůl, 10 g mleté papriky, zelená petrželka, 2 dkg oleje, 5 dkg slaniny, 20 dkg karotky, 20 dkg kedluben, 15 dkg veky, kousek másla
Kuře opaprikujeme, osolíme a do břišní dutiny vložíme snítku petrželové nati. Prsíčka a stehýnka protáhneme proužky slaniny a pak kuře stáhneme provázkem. V pekáči rozškvaříme tuk z kuřete, na něj vložíme kuře prsíčky dolů a pečeme v troubě za občasného podlévání a obracení doměkka. Nakonec potřeme kuře máslem, aby dostalo pěkný lesk a zprudka je opečeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem, dusíme doměkka. Veku nakrájíme na kostičky, promícháme se zeleninou, zakápneme máslem a podáváme ke kuřeti.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka