Kuře na zelenině - recept cpt. Cooka
4 porce: 2 kuřata, sůl, 10 dkg másla, 4 karotky, 3 kedlubny, 10 dkg zeleného hrášku, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 lžička hladké mouky, zelená petrželka, 1/4 citrónu
Opraná vykuchaná menší kuřata rozpůlíme, nasolíme a opečeme na dvou třetinách másla. Opečené podlijeme vodou, přidáme očištěnou na kousky nakrájenou zeleninu, vše zakapeme citrónem, osladíme a dusíme, až je zelenina měkká. Kuřata vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou, podusíme a nakonec přidáme jemně usekanou zelenou petržel. Kuřata v zelenině znovu prohřejeme.
Příloha: nové brambory nebo rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka