Kuře na zázvoru - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg kuřecích prsíček nakrájených na slabé proužky, 2 lžíce oleje, 2 stroužky rozdrtit česneku, 2 mrkve, zázvor, 2 lžíce mandlí spařit a oloupat, 10 dkg fazolových lusků, 1 červená paprika, 1 lžíce krystalového cukru, 3 lžíce rybí omáčky
Na pánvi rozpálíme olej a na něm opražíme česnek s mrkví nakrájenou na malé kostky. Přidáme proužky kuřete a omahneme, až je kuře hotové. Přidáme zázvor, mandle, fazole a papriku nakrájenou na proužky. Za stálého míchání opékáme asi 5 minut, zelenina musí být stále křupavá. Vmícháme cukr s rybí omáčkou a podáváme.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka